Pannenkoekrolletjes uit de oven

Pannenkoekrolletjes uit de oven

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

pannenkoekrolletjes uit oven
Print

Ingredienten

Bereiding

Mix de bloem, eieren, water, karnemelk en een snufje zout met de mixer tot een glad beslag. Laat dit beslag een half uurtje rusten. Verhit 1 eelt olie in een grote (wok)pan en fruit 1 ui en de knoflook aan. Voeg de spinazie in porties toe en laat slinken. Bak goed door zodat het meeste vocht is verdwenen. Voeg de spekjes toe en breng op smaak met wat peper. Bewaar het spinaziemengsel in een kom o.i.d. en verhit 1 eelt olie in de pan en fruit de andere ui aan. Voeg de tomaten met sap, bouillonblokje, Italiaanse kruiden en peper en zout toe en laat 15 minuten sudderen. Verwarm de oven op 200 graden. Bak ondertussen de pannenkoeken; Verhit voor elke pannenkoek een klontje boter in de pan en bak 4 a 5 pannenkoeken van het beslag. Bestrijk de pannenkoeken met roomkaas en verdeel de spinazie met spekjes er over. Rol de ze op en snijd schuin in 3 stukken. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg de stukken pannenkoek in de saus. Verdeel de geraspte kaas en pijnboompitten er over en zet 20 minuten in de oven. Voor een vegetarische variant laat je de spekjes achterwegen.

Dit vind je misschien ook lekker