Turkse feta rolletjes

40 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het is belangrijk dat als je de vellen filodeeg uit de verpakking haalt ze onder een vochtige theedoek legt om uitdroging te verkomen. Prak de feta kaas met een vork en meng de peterselie, eigeel en een snufje peper er door heen. De feta is al zout van zichzelf dus er hoeft verder geen zout meer toe worden gevoegd. Snijd een vel filodeeg diagonaal in vieren. Snijd de driehoeken nogmaals doormidden zodat er 8 kleine driehoekjes ontstaan. Leg wat van het fetamengsel op de lange zijde van de driehoek en vouw de linker en rechter hoek iets naar binnen bestrijk de andere punt met eiwit en rol ze op. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Je kunt ook de filodeeg vellen in vieren laten om zo grote feta rolletjes te maken. Verhit een laagje van ca 5 cm zonnebloemolie tot 180 graden. Bak de rolletjes (in porties) in 2 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Je kunt ze zowel warm als koud serveren.

Turkse feta rolletjes is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Fusion rolletjes
10 min Snack
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Turkse pizza met puntpaprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept