Turkse pide

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem en bakmeel samen in een kom. Roer het ei, zout, olijfolie en melk er doorheen totdat er een stevig, beetje plakkerig deeg ontstaat. Kneed het deeg lichtjes op een met bloem bestoven werkvlak tot een bal en laat deze 15 minuten rusten in de koelkast. Hak de paprika, peterselie, knoflook, ui en pepers fijn en meng met het gahakt. Roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het deeg in vieren en rol ze uit tot ongeveer 15 cm doorsnede. Gebruik voldoende bloem zodat het deeg niet gaat plakken. Verdeel het vleesmengsel in het midden van het deeg en vouw de uiteindes van het deeg dicht. Bestrijk het deeg van de bovenzijde met het eigeel en zet ze 15 minuten in het midden van de oven.

Turkse pide is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Pittige mosterdburger
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in Marokkaanse tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinbonenomelet
30 min
Bekijk recept
Gazpacho van kiwi Gold met Pide en Ganda ham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Turkse pizza met puntpaprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept