Andijviestamppot met gehaktballen

4
40 min -
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen en breng ze in een ruime hoeveelheid water en kook ze in 20 minuten gaar. Maak ondertussen de gehaktballen; meng het gehakt met de kruiden, ei, ketchup en paneermeel. Als het gehakt nog wat plakkerig is voeg je nog een beetje paneermeel toe. Draai er 8 mooi balletjes van en haal ze nog even door het paneermeel voor een extra krokant korstjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin, Draai het vuur zacht en laat ze nog 15 minuten door braden. Keer ze af en toe om. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper. Schenk de melk erbij en roer de roomkaas er door. Schep de andijvie er door heen en voeg een snufje nootmuskaat en een beetje peper toe. Roer als laatste de walnoten er door heen. Serveer de andijviestamppot met de gehaktballen.

Andijviestamppot met gehaktballen is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel uit de oven met andijviestamppot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Midden-Oosterse andijviestamppot
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept