Appels in bladerdeeg

Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200 gaden. Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Meng de boter met de basterdsuiker, kaneel en rozijnen en vul de holtes in de appels. Vouw een velletje bladerdeeg om de onderkant van de appel. Leg er daarna een velletje bladerdeeg bovenop de appel en druk deze goed vast aan het onderste bladerdeegvelletje. Draai eventueel de appel in het deeg een paar keer in je handen zodat het deeg egaal wordt. Klop het ei los en bestrijk het deeg met het ei. Bestrooi met een snufje kaneel en een klein beetje suiker. Zet ze 25 minuten in de oven op een stuk bakpapier. Haal ze daarna uit de oven en laat een paar minuten afkoelen en serveer ze lauwwarm.

Appels in bladerdeeg is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept