Kerststol

Kerststol

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

kerststol
Print

Ingredienten

Bereiding

Meng de rasp van de citroen en sinaasappel met de suiker en roer goed door. Roer de helft van de bloem met de eidooier, gist, eigeel en melk en laat 30 min afgedekt staan. Kneed dan de andere helft van de bloem, 40 gr roomboter in stukjes en 1,5 eetl van de citroen/sinaasappelrasp door het deeg en kneed goed door tot een egaal geheel, dit kan een paar minuten duren. Kneed daarna de rozijnen, amandelen en/of cranberry's er door en zorg er voor dat ze goed verdeeld zijn in het deeg. Laat weer 30 min afgedekt staan. Verwarm ondertussen de oven op 190 graden. Meng de amandelspijs met de helft van een losgeklopt ei en kneed tot een rol. Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol het deeg met een roller, niet al te dun, uit. Leg de rol spijs op een helft en klap het deeg dubbel. Druk het deeg goed op elkaar en vorm het deeg eventueel nog een beetje in de vorm van een kerststol. Leg de stol op een bekleedde bakplaat en bak de stol 35 min in het midden van de oven goudbruin. Smelt 20 gr roomboter en bestrijk de stol hiermee, wacht totdat de boter er in is getrokken en bestrooi daarna met poedersuiker. Serveer met roomboter.