Witlofsoep

Witlofsoep

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

witlofsoep
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Menugang: Voorgerecht
  • Bron: Leuke Recepten
Print

Ingredienten

Bereiding

Snipper de ui en snijd de witlof in reepjes. Verhit de boter en fruit de ui. Bak daarna de reepjes witlof een paar minuten mee. Strooi de bloem over de witlof en ui en roer goed door. Giet daarna de melk en de bouillon er bij, en voeg het blaadje laurier toe. Blijf goed roeren totdat de soep indikt. Laat de soep ongeveer 10 min zachtjes pruttelen. Haal het blaadje laurier er uit. Pureer de soep met de staafmixer helemaal fijn. Roer de creme fraiche er door. Breng op smaak met peper en zout. Mocht de soep nog een beetje een bittere nasmaak hebben kun je er een lepeltje suiker aan toevoegen. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie licht bruin en hak ze fijn. Schep de soep in 4 kommen of borden en bestrooi met stukjes amandelen en peterselie.