Plaatpizza met parmaham en pesto

Plaatpizza met parmaham en pesto

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

plaatpizza parmaham pesto
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 40 min + 25 oventijd
  • Menugang: Hoofdgerecht
  • Bron: Leuke Recepten
Print

Ingredienten

Bereiding

Maak eerst de pesto; mix 50 gr rucola, 1 eelt pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas door elkaar in een keukenmachine of met de staafmixer. Giet langzaam de olijfolie er bij en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de courgette in plakjes. Meng ze daarna in een kom met een klein scheutje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de paprika en courgette in een (grill)pan een paar minuten aan. Bereid de pizzabodem volgens verpakking. Rol het pizzadeeg uit op een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat en vouw de randjes wat omhoog. Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem. Bestrooi met wat peper en zout. Beleg met de courgette en paprikareepjes. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de pizza. Schep als laatste kleine schepjes pesto op de pizza. Verdeel de andere helft van de pijnboompitten er over en zet 25 minuten in de oven. Scheur de plakjes parmaham door de lengte doormidden en verdeel ze samen met de overgebleven rucola over de pizza. Voor grote eters houd je 3 personen aan. Voor een vegetarische variant kun je de ham achterwege laten.

Dit vind je misschien ook lekker