Citroensoufflé

55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

bestrijk 4 schaaltjes met boter. Verwarm de oven op 180 graden. Maak de melk met de slagroom samen in een pan warm (niet laten koken). Splits de eieren en klop het eigeel en de suiker met een mixer tot een romige lichte massa. Zeef de bloem en de maizena boven dit mengsel en klop tot een egale massa. Schep het mengsel bij de warme melk in de pan en roer met een houten lepel of garde goed door elkaar. Verwarm 5 minuten al roerend door totdat de massa goed ingedikt is en er geen klonters meer zijn. Klop in een grote kom de eiwitten met de mixer stijf en glanzend. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat het eiwit er uit loopt. Rasp de citroen en knijp hem uit en vang het sap op. Als het mengsel in de pan wat afgekoeld is roer je de citroenrasp en het sap er door heen. Spatel dan voorzichtig het eiwit er door. Vul de schaaltjes tot de rand met het mengsel en zet ze 18 minuten in de oven. Als het goed is zijn ze daarna flink gerezen. Dien ze direct op.

Citroensoufflé is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Citroensoufflé
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Citroensoufflé
40 min Nagerecht
Bekijk recept