Fruitbakjes van bladerdeeg

30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontdooi de velletjes bladerdeeg. Vet een muffinblik of vorm in met boter en bekleed 4 vormpjes ieder met een velletje bladerdeeg. De randen mogen elkaar overlappen en een beetje buiten de vorm steken. Leg in ieder vormpje een stukje bakpapier en vul met steunvulling. Zet de vormpjes ongeveer 12 minuten in de oven totdat ze goed gaar en licht bruin zijn. Maak ondertussen de custard pudding. Meng de suiker met de custard en roer er 3 eetl melk door totdat er een geel papje ontstaat. Verhit de rest van de melk en als het bijna kookt roer je het custardpapje er door. Breng aan de kook en laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen. Blijf ondertussen goed roeren. Haal de bladerdeegbakjes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Verdeel de custard pudding in de bakjes en zet ze minimaal een half uur in de koelkast. Snijd het fruit in kleine stukjes en verdeel over de custard pudding.

Fruitbakjes van bladerdeeg is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruitbakjes
0 min
Bekijk recept