Pizza met pittig gehakt

Pizza met pittig gehakt

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

pizza pittig gehakt
Print

Ingredienten

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui met knoflook. Hak de peterselie grof en voeg deze toe. Voeg het gehakt toe en rul deze bruin. Roer de sambal door het gehakt en laat nog een minuutje mee bakken. Schenk de tomatensaus er bij en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog een beetje sambal toe naar smaak. Maak de pizzabodems volgens de verpakking of gebruik verse kant en klare pizzabodems. Verdeel de gehakt-tomatensaus over de pizza’s. Snijd de courgette in plakjes, de paprika’s in reepjes en halveer de tomaatjes. Verdeel de groente over de saus en bestrooi met flink wat kaas. Zet de pizza ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de bodem knapperig is. Voor een milde variant voor kinderen kinderen kun je ook de sambal achterwege laten.

Dit vind je misschien ook lekker