Oranje kroontjes met perzik

Oranje kroontjes met perzik

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

oranje kroontjes perzik
Print

Ingredienten

Bereiding

Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien, verwarm de oven op 200 graden en laat de abrikoosjes uitlekken. Snijd de velletjes in vieren zodat je in totaal 12 kleine vierkantjes hebt. Roer de custardpoeder met 2 eetl melk en 1 eetl suiker tot een papje. Verwarm de rest van de melk in een pannetje en giet het custardpapje er bij. Verwarm al roerend met een garde door. Als de custard pudding genoeg is ingedikt zet je het vuur uit. Halveer de abrikoosjes. Schep een beetje van de pudding in het midden van de plakjes bladerdeeg en leg er een halve abrikoos op met de bolle kant naar boven. Vouw de hoekjes naar boven en vouw ze een beetje over de abrikoos. Knijp de punten een beetje tegenelkaar zodat het bladerdeeg goed omhoog blijft staan. Klop het eitje los en bestrijk de bladerdeeghapjes aan de bovenzijde. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de hapjes ongeveer 20 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Voor een grote variant op deze hapjes kun je ook de velletjes bladerdeeg heel laten en grote perziken op sap gebruiken.

Dit vind je misschien ook lekker