Fatayer

55 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200 garden. Meng de bloem en het zout en schenk de olie er bij. Begin te kneden en doe dan beetje bij beetje het water erbij totdat er een soepel deeg ontstaat. Vorm ongeveer 12 bolletjes en zet deze afgedekt in de koelkast. Bak het sjalotje in een grote pan in een eetlepel olijfolie. Voeg in etappes de spinazie toe totdat alles geslonken is. Schep het spinaziemengsel in een zeef en druk al het vocht er uit. Meng de spinazie in een kommetje met peper, zout, citroensap, sumak en walnoten. Haal de bolletjes uit de koelkast en maak of rol ze plat. Schep ongeveer 2 theelepels van het spinaziemengsel in het midden en vouw ze dicht als een driehoek. Herhaal dit met alle balletjes en zet ze dan 20 minuten op een bekleedde bakplaat in de oven totdat de goudbruin zijn. Laat een paar minuten afkoelen en serveer ze warm.

Fatayer is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker