Luchtige cake met aardbeien

Luchtige cake met aardbeien

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

luchtige cake aardbeien
Print

Ingredienten

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden en vet de bakvorm in. Splits alle eieren en mix het eigeel met 2/3 deel van de suiker en citroenrasp luchtig. Mix daarna met schone mixer 1/3 deel van de suiker met het eiwit stijf. Schep het eiwit door het eigeel-mengsel. Meng de maïzena met de bloem en zeef deze boven het eiermengsel. Schep het meel er voorzichtig doorheen, als je gaat roeren worden de cake minder luchtig. Giet het mengsel in de bakvorm en zet 25 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de binnenzijde gaar is. Laat de cake goed afkoelen en snijd hem dan voorzichtig dwars doormidden. Klop de slagroom met de klop-fix stijf en bestrijk beide doorgesneden helften van de cake hiermee. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel over de onderste helft van de cake. Dek af met de bovenste helft en bestrooi flink met wat poedersuiker. Bewaar de taart in de koelkast. Je kunt de aardbeien ook vervangen met bijvoorbeeld kersen of abrikozen.

Dit vind je misschien ook lekker