Pasta met citroen roomsaus

4
30 min -
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de boter in een grote wok of hapjes pan en voeg de salie toe. Hak de knoflook fijn en bak deze in de boter licht bruin. Giet langzaam de bouillon, slagroom en citroensap er bij en laat 5 min pruttelen. Voeg de erwtjes toe en kook 3 min mee. Roer de ricotta er door totdat er een dikke witte saus is ontstaan. Haal de pan van het vuur en roer de walnoten en citroenrasp door. Breng op smaak met nog een beetje peper en zout. Kook de pasta volgens de verpakking gaar en giet af. Schep de pasta door de roomsaus en verdeel daarna over 4 borden. Bestrooi met Parmezaanse kaas en een beetje munt. De munt geeft een extra frisse smaak aan het gerecht.

Pasta met citroen roomsaus is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept