Chocoladetaart met walnoten

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Vet de springvorm in met wat boter en bekleed eventueel de bodem met bakpapier. Laat de boter, pure chocolade, water, suiker en cacao smelten in een pan op het vuur. Roer regelmatig door totdat het een egaal bruine mengsel is geworden. Zet het vuur uit en giet het mengsel over in een beslagkom en laat ongeveer 20 min afkoelen in de koelkast. Klop dan met een mixer het ei en vanille extract er door. Zeef het bakmeel er bij en klop met de mixer tot een glad mengsel. Het mengsel blijft best dun. Schep de walnoten er door en giet alles in de springvorm. Zet de chocoladetaart 50 min in de oven. Controleer met een prikker of hij ook gaar is van binnen. Laat de taart minimaal een half uur afkoelen. Maak ondertussen het chocoladeglazuur. Smelt de slagroom en chocolade au bain marie. Smeer de gesmolten chocolade over de bovenzijde en zijkant van de taart. Garneer eventueel met een walnoot. Laat afkoelen totdat de chocolade gestold is. Bewaar de taart afgedekt.

Chocoladetaart met walnoten is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom
50 min Nagerecht
Bekijk recept