Bloemkool venkelsoep

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Was de venkel in snijd hem in plakken. De venkelblaadjes zijn eventueel leuk om te bewaren als garnering. Was de bloemkool en snijd in roosjes. Doe de venkel, bloemkool en teentjes knoflook in een braadslede en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de groenten ongeveer 25 minuten in de oven. Haal de teentjes knoflook er uit en pel ze. Verwarm een klein klontje boter in een soeppan en bak de ui een minuutje. Voeg de geroosterde groente en gepelde knoflook toe. Voeg de bouillon en de stukken aardappel toe en kook 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Schenk de kookroom er bij en roer goed door. Bak de spekjes in een koekenpan en voeg ze toe aan de soep. Bewaar er eventueel een paar ter garnering. Schep de soep in kommen of borden en garneer met wat van de venkelblaadjes en spekjes.

Bloemkool venkelsoep is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelsoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met cherrytomaatjes
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept