Hartige Italiaanse muffins

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Mix de olijfolie, yoghurt, melk, en ei met een mixer door elkaar. Voeg het meel toe en mix nog even door tot een egaal beslag. Snijd de bol mozzarella in stukjes schep deze met een lepel er door. Snijd de basilicum in stukjes of gebruik gedroogde basilicum en meng deze met de pijnboompitten en wat peper en zout door het beslag. Vet de muffinvormpjes in of gebruikt papieren vormpjes in een muffinbakblik. Vul de vormpjes tot de helft met het mengsel. Snijd de helft van de tomaatjes in kwarten en verdeel deze over het beslag in de vormpjes. Schep er weer een beetje beslag op zodat de vormpjes tot ongveer ¾ gevuld zijn. Druk dan in elke muffin zachtjes een heel tomaatje (met kroontje) en zet ze ongeveer 30 min in de oven. Door de mozzarella blijven ze vrij zacht van binnen. Zowel warm als koud lekker.

Hartige Italiaanse muffins is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Advocaatmuffins
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Muffins met pistachenoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Vlindercupcakes
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept