Gepofte aardappel met zure room

20 min + 30 bereidingstijd -
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voordat je de aardappels echt gaat poffen kun je ze ook een beetje voorgaren. Dit scheelt namelijk in de bereidingstijd. Boen de aardappels goed schoon en doe ze in een grote (magnetron bestendige) schaal met deksel en voeg 2 eetl water toe. Zet ze ongeveer 5 min in de magnetron op 700 watt. Als je ze niet doet voorgaren dan is de bereidingstijd ongeveer 20 min langer. Prik met een vork een paar gaatjes in de aardappel en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en bestrooi royaal met zeezout en wat zwarte peper. Vouw de folie dicht en leg ze ongeveer 20 min tot 30 min op de barbecue. Maak ondertussen de saus; hak de bieslook en peterselie fijn en meng ¾ deel door de zure room. Pers de teentjes knoflook uit en roer deze er ook door. Breng de saus op smaak met een beetje peper en zout. Haal de aardappel voorzichtig uit de folie en maak met een mes een inkeping in het midden. Pulk met een vork een beetje aardappel los. Schep de saus er over en bestrooi met de overgebleven bieslook en peterselie.

Gepofte aardappel met zure room is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept