Taart met vijgen en frambozen

8
25 min + 60 oventijd -
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Voeg de sinaasappelschil toe aan de suiker en wrijf deze met je vingertoppen doorelkaar zodat er gele suiker ontstaat. Meng ook de bloem, bakpoeder en kaneel in een aparte kom. Klop de boter en de suiker met een mixer tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en op het laatst het vanille extract. Voeg afwisselend een beetje karnemelk en een beetje meelmengsel toe aan het beslag terwijl je op de laagste stand met de mixer klopt. Als je alles hebt toegevoegd is er een dik beslag ontstaan. Giet het in een cakevorm of ovenschaal en verdeel het beslag gelijkmatig met een spatel. Snijd de vijgen doormidden en druk deze samen met de frambozen zachtjes een beetje in het beslag. Zet de taart 60 min in de oven. Zet hem niet te hoog in de oven anders bestaat de kans dat hij van boven te donker wordt. Haal hem uit de oven en laat een kwartiertje afkoelenen.

Taart met vijgen en frambozen is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept