Pompoenrisotto met champignons

Pompoenrisotto met champignons

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

pompoenrisotto champignons
  • Personen: 4tot5
  • Bereidingstijd: 70 min
  • Menugang: Hoofdgerecht
  • Bron: Leuke Recepten
Print

Ingredienten

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Was de pompoen en snijd met een scherp met doormidden. Verwijder de pitten en snijd de rast van het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes pompoen in een grote ovenschaal of schep ze op een bakplaat. Hak de salie fijn en meng deze met 2 eetl olijfolie door de pompoen. Zet de pompoen ongeveer 25 min in de oven. Verwarm 1200 ml water in een pan en breng aan de kook. Voeg de 2 bouillonblokjes toe, roer door en laat op klein vuur staan. Hak de knoflook, ui en bosui fijn en verhit deze in een grote wok of hapjespan in 1 eetl olijfolie. Voeg de risottorijst toe en wacht tot de korrels glazig worden. Blus af met een scheut witte wijn en laat al roerend het vocht opnemen. Als de wijn verdampt en opgenomen is door de rijst schep je een soeplepel warme bouillon er bij. Laat de risotto rijst het vocht opnemen en voeg dan de volgende schep bouillon toe. Herhaal dit totdat (bijna) alle bouillon op is. Dit duurt ongeveer 30 min. Proef af en toe of de rijst al gaar is, hij moet zacht zijn en toch zijn bite behouden. Bak ondertussen de champignons in een andere koekenpan samen met de tijm een minuut of vijf. Schep de pompoen, pompoenpitten en champignons door de risotto en breng op smaak met een beetje zwarte peper (zout is waarschijnlijk niet nodig want door de bouillon is de risotto al vrij zout). Voeg als laatste de boter en parmezaanse kaas (bewaar een beetje voor garnering) er door en laat met de deksel 2 minuten nagaren.

Dit vind je misschien ook lekker