Tajine met bloemkool

4
50 min -
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de appels en snijd samen met de rode paprika in stukjes. Verwarm de tajine op het fornuis (met vlammenverdeler). Voeg de bloemkoolroosjes, appels en paprika toe. Giet de kokosmelk en bouillon er bij. Roer alles goed door elkaar en breng het mengsel op smaak met kerrie, komijn en eventueel een beetje peper en zout. Leg wat verse blaadjes munt op het gerecht en zet de deksel op de tajine en laat ongeveer 20 min zachtjes pruttelen. Bak in een koekenpan de gehaktballetjes goudbruin. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Haal de deksel van de tajine en verwijder de blaadjes munt. Schep de rozijnen en amandelen er door en verdeel de gebakken gehaktballetjes over de groenten en laat nog 5 min afgedekt zachtjes doorkoken. Serveer de tajine met de rijst (deze kun je ook vervangen door couscous) Lees hier handige kooktips over de tajine.

Tajine met bloemkool is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept