Spruiten met appelsticks

4
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de spruitjes schoon en schaaf ze in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine. Of als je flowersprout gebruikt: snijd ze in kwarten. Halveer de appels en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in flinterdunne plakjes. Snijd deze plakjes weer in flinterdunne reepjes ter grootte van lucifersticks. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen, halveer de vrucht en snijd 1 helft in 4 partjes. Houd deze apart voor garnering.
  • 2 Gebruik de andere helft om de appel mee te besprenkelen, om verkleuring te voorkomen. Gebruik je handen om de appel voorzichtig met het citroensap te mengen.
  • 3 Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie en gembersiroop in een wok en roerbak de spruitjes en tijm 3 min. Roer van het vuur het citroenrasp en de rozijnen erdoor. Verdeel de appel over de spruitjes en schep om. Garneer met de citroenpartjes.

Spruiten met appelsticks is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Spruitjes met ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Indiase kipcurry met spruitjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met groenteballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept