Omgekeerde appeltaart
3
sterren op basis van
6
stem(men)
person
8
timer
20 min
restaurant
Nagerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
125 g bloem
70 g boter
50 g poedersuiker
1 ei
200 g kersen (diepvries)
6 volzoete appels (bijv. pink lady)
3 el kraanwater
100 g suiker
Bereiding
Meng 50 g boter met de poedersuiker. Voeg de bloem toe en kneed of maal tot kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed of maal kort tot samenhangend deeg. Leg in vershoudfolie 40 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de kersen ontdooien. Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Smelt de suiker met het water in een steelpan op laag vuur. Karamelliseer de suiker op hoger vuur kastanjebruin.
Neem van het vuur. Roer de rest van de boter erdoor. Pas op, het kan spetteren. Schenk de karamel in de quichevorm. Leg de appel met de bolle kant in de karamel en verdeel de kersen erover. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 30 cm.
Leg het deeg op de appels en duw aan de rand een beetje naar onderen. Maak met een mes gaatjes in het deeg en bak in de oven in ca. 40 min. lichtbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Leg een platte schaal op de bakvorm en draai om.
Omgekeerde appeltaart is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Appel-citroentaart van de barbecue »
Appeltaart met amandel »
Normandische appeltaart »
Appeltaart met kaneel »
Cakespookjes »
Omgekeerde rabarbercake met lemoncurdcrème »
Omgekeerde champignontaartjes »
Hartige Tarte tatin uit Frankrijk »