Pompoenstoof

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd in parten en verwijder de schil. Halveer de parten. Snijd de chorizo in plakjes en de ui in kwarten. Snijd de knoflook fijn en de peterselie grof. Laat de paprika uitlekken en snijd in stukjes. Halveer de krieltjes en laat de linzen uitlekken.
  • 2 Bak de chorizo in een gietijzeren pan zonder olie of boter op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan. Bak in het bakvet de ui met de paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. Bak de knoflook 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de paprika, pompoen, krieltjes, bouillon en port toe. Roer door en breng aan de kook.
  • 3 Leg de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur in 25 min. gaar stoven. Schep regelmatig om. Voeg de linzen na 15 min. toe. Controleer na 20 min. of de pompoen en de krieltjes gaar zijn. Schep 2/3 van de chorizo met de helft van de peterselie door de stoof. Verdeel de rest van de chorizo en peterselie erover.

Pompoenstoof is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pikante spitskool-pompoenstoof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pikante spitskool-pompoenstoof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept