Brownies & blondies

32
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier.
  • 2 Maak de blondies. Smelt de helft van de boter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  • 3 Halveer ondertussen 1 vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met 3 eieren en de witte basterdsuiker in een kom en klop 5 min. met een mixer. Schenk al mixend de gesmolten boter in een dun straaltje erbij.
  • 4 Snijd de witte chocolade fijn. Zeef 50 g zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng er 1 mespunt zout, de roomkaas en witte chocolade door. Voeg de macadamia's toe en schenk het beslag in de bakvorm. Bak ca. 30 min. in het midden van oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan.
  • 5 Maak tijdens de baktijd van de blondies het browniebeslag. Smelt de rest van de boter in de steelpan. Snijd de pure chocolade fijn. Neem van het vuur en roer de pure chocolade erdoor zodat deze kan smelten.
  • 6 Halveer ondertussen het andere vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de rest van de eieren en de donkere basterdsuiker in een kom en klop 5 min. met een mixer. Roer de gesmolten chocolade even door en schenk deze al mixend bij het eimengsel.
  • 7 Haal de blondies uit de bakvorm. Vet de bakvorm opnieuw in en bekleed met bakpapier.
  • 8 Zeef de rest van het zelfrijzend bakmeel boven de kom, meng de rest van het zout erdoor en verdeel ⅔ van het beslag over de bakvorm. Verdeel met een theelepel de pindakaas erover.
  • 9 Schep de rest van het beslag erop en bak de brownies ca. 20 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Neem de brownies uit de vorm. Bestuif de brownies met cacaopoeder en de blondies met poedersuiker. 1
  • 0 Snijd elk in 16 vierkantjes en leg ze in een dambordpatroon op bijvoorbeeld een dienblad.

Brownies & blondies is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Geen Brownies maar Blondies met frambozen
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Blondies (brownies met witte chocolade)
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Blondies met macadamianoten
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Blondies Met Witte Chocolade En Amandelen
30-60 min -
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Brownietaart met mascarpone en rood fruit
45 min Nagerecht
Bekijk recept