Marokkaanse appeltaart

16
30 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
  • 2 Meng met je vingertoppen het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en boter in een kom. Klop het ei los. Voeg het losgeklopte ei, het zout en sinaasappelrasp toe aan de kom. Kneed het deeg tot een bal en laat afgedekt met vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.
  • 3 Week ondertussen de saffraan in het sinaas­appelsap. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Doe ze in een kom, schenk het saffraansinaasappelsap erover en meng met het kaneelpoeder, de kardemom en rietsuiker.
  • 4 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg met de deegroller uit op een met bakmeel bestoven werkblad tot een lap van een ½ cm dik. Rol het deeg om de deegroller en rol uit op de bakplaat.
  • 5 Verwijder de pitten uit de dadels en snijd ze in stukjes. Verdeel de dadels en appelblokjes over het deeg en druk licht aan. Strooi het amandelschaafsel erover. Bak de taart in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de taart 30 min. afkoelen. Meng de kaneel met de poedersuiker en strooi voor het serveren over de taart.

Marokkaanse appeltaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept