Chocolade-abrikozentaart

10
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem met de poedersuiker. Doe de bloem in de keukenmachine met het zout en 75 g boter en meng tot kruimels. Splits het ei. Voeg de eidooier toe aan het botermengsel, terwijl de machine draait. Meng tot een samenhangend deeg, voeg als het te droog is 1 el koud water toe. Vorm tot een platte deegbal, wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  • 2 Rol het deeg met een deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van Ø 30 cm. Vet de bakvorm in met wat boter. Bekleed de bakvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd de randen bij. Laat afgedekt nog 30 min. rusten in de koelkast.
  • 3 Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  • 4 Bedek de deegbodem met bakpapier en doe de blindbakvulling erin en bak 10 min. blind. Neem uit de oven en verwijder de vulling en het bakpapier. Zet de bodem nog 5 min. in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
  • 5 Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Doe de abrikozen met 100 ml water en 4 el citroensap in een steelpan. Breng op hoog vuur aan de kook en laat op laag vuur in 5 min. zacht worden. Pureer met de staafmixer en voeg het citroenrasp toe. Verdeel de abrikozenpuree over de taartbodem.
  • 6 Breng een pan met water aan de kook. Hak de chocolade grof. Hang in de pan een iets kleinere kom of pan, die het water niet mag raken. Smelt hierin de rest van de boter en chocolade (au bain-marie). Klop 2 eieren en de basterdsuiker lichtgeel en luchtig. Spatel de chocolade erdoor en schep het op de abrikozenpuree. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Bestrooi met wat poedersuiker. Serveer op kamertemperatuur.

Chocolade-abrikozentaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozentaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozentaart
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Portugese Kwarktaart
30-60 min -
Bekijk recept
Appel-abrikozentaart
30-60 min -
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept