Sesam-kardemomcake

16
35 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de vorm in met wat boter. Rooster de sesamzaadjes in de koekenpan.
  • 2 Snijd de boter in kleine blokjes. Klop de boter en melk in 5 min. glad met een mixer. Voeg de basterdsuiker toe en mix nog 3 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. Meng niet te lang, zodat het mengsel luchtig blijft.
  • 3 Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom en meng met de helft van het sesamzaad, de kardemom en vanillesuiker. Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig door het botermengsel.
  • 4 Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de cake in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. in de bakvorm afkoelen. Stort de cake op een grote schaal en laat nog 45 min. afkoelen.
  • 5 Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Mix het sap met de boter, roomkaas en poedersuiker met de mixer glad.
  • 6 Bestrijk de cake met een spatel met het glazuur. Bestrooi het glazuur met limoenrasp en de rest van het sesamzaad. Zet de cake minimaal 1 uur in de koelkast om het glazuur te laten opstijven.

Sesam-kardemomcake is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-kardemomcake
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Shebekia (Honingkoekjes met sesam- en anijszaad)
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept