Tarte tatin met amandelen & munt

8
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem met de poedersuiker en het zout in een kom. Snijd 50 g boter in blokjes en voeg toe aan de bloem. Kneed met je vingertoppen tot kruimels. Voeg het ei toe aan het boter-bloemmengsel en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bal en duw plat. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 3 Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bestrijk de quichevorm met het bakkwastje met de gesmolten boter. Meng de suiker met de kaneel en strooi dit over de bodem van de vorm. Schil de appels, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Leg de appels met de bolle kant naar onderen in de vorm.
  • 4 Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 cm. Rol het deeg om de deegroller en rol uit over de appels in de vorm. Stop de randen goed in en maak een gaatje in het midden van het deeg. Bak de tarte tatin in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • 5 Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Haal ondertussen de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes.
  • 6 Neem de taart uit de oven en laat 5 min. rusten. Leg een serveerschaal omgekeerd op de vorm en keer om (pas op voor de hete karamel!). Bestrooi met het amandelschaafsel en de munt. Serveer direct.

Tarte tatin met amandelen & munt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romatomaten met munt
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept