Banoffee

10
50 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vul een pan met ruim water en doe het ongeopende blikje melk erin. Breng aan de kook en laat 3 uur op laag vuur koken met de deksel op de pan. Neem het blikje uit de pan en laat afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur. Kneed ondertussen de suiker, bloem, boter en het zout in een kom tot een kruimelig deeg.
  • 2 Splits het ei. Voeg de eidooier en het ijskoude water toe aan het ei-bloemmengsel. Kneed tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een platte bal, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 3 Vet de taartvorm in met boter. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 35 cm doorsnede. Bekleed de vorm met de deeglap. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd de randen bij. Bedek de bodem met bakpapier en vul met de gedroogde bonen (blind bakken). Bak ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven, verwijder de bonen en het bakpapier en bak in nog ca. 10 min. goudbruin.
  • 4 Hak de noten grof, doe ze in de ovenschaal en zet de laatste 7 min. bij de bodem in de oven. Laat 30 min. afkoelen op een rooster en verwijder de vorm. Pel de bananen en snijd in plakjes van 1,5 cm. Besprenkel met het citroensap. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en 3/4 van de espressopoeder. Verdeel de gekaramelliseerde melk over de deegbodem. Bestrooi de melk met de noten en leg de banaan erop. Verdeel daarna de slagroom erover. Bestrooi de taart licht met de rest van de espressopoeder. Lekker!

Banoffee is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Banaanijs met advocaat
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Banoffee pie
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Banoffee pie
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Banoffee pie (2)
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Banaanijs met advocaat
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Banoffee pie
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Banoffee pie
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Banoffee pie (2)
25 min Nagerecht
Bekijk recept