Worteltaart met chocolade

20
25 min
Gebak
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Maak de winterpeen schoon en rasp fijn. Doe de olie, suiker en eieren in een grote beslagkom en klop luchtig met een mixer. Rasp de nootmuskaat fijn. Spatel eerst de peen, rozijnen en alle noten erdoor en dan de bakpoeder, specerijen, geraspte nootmuskaat en het sinaasappelrasp.
  • 2 Zeef het bakmeel erboven, voeg het zout toe en spatel alles goed door elkaar. Bekleed de binnenkant van de vorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Bak de worteltaart in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Laat 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 3 Hak de chocolade grof. Doe de chocolade in een kom en hang deze in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de bovenkant van de taart met het glazuur. Verdeel er met een theelepel de witte chocolade in strepen over. Maak met een satéprikker of een mespunt een golvende beweging door de chocolade voor een marmereffect. Laat de chocolade en het glazuur in 15 min. stollen.

Worteltaart met chocolade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Kruidige worteltaart met roomkaasglazuur
20 min Gebak
Bekijk recept
Worteltaart
Nagerecht
Bekijk recept
Worteltaartjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Worteltaart met banaan
20 min Gebak
Bekijk recept