Hazelnootlaagjestaart met koffiecrème

8
1u5 min
Gebak
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Doe de hazelnoten in een ovenvaste schaal en rooster ze 5 min. in de oven. Doe 85 g hazelnoten in de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer en maal fijn. Houd de rest apart. Doe de gemalen hazelnoten, poedersuiker en het cakemeel in een kom en meng er een voor een 2 eieren door. Klop met een mixer in ca. 7 min. licht en luchtig.
  • 3 Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C. Maak ondertussen de mixer schoon. Splits de overige 5 eieren en bewaar de dooiers. Houd 2 eiwitten apart, de rest van de eiwitten worden niet gebruikt. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop met de mixer het eiwit met de fijne kristalsuiker stijf. Spatel het hazelnootbeslag er voorzichtig door. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
  • 4 Doe de eidooiers in een kom en klop met de mixer tot een lichtgele, luchtige massa. Breng ondertussen het water en de suiker in een steelpan aan de kook. Laat koken tot de suikerstroop een temperatuur van 116 °C heeft bereikt (gebruik de thermometer). Meng het espressopoeder erdoor. Voeg de stroop al mixend toe aan de eidooiers. Blijf mixen tot het mengsel is afgekoeld tot lauwwarm. Voeg dan al kloppend beetje bij beetje de boter toe, tot er een egale crème ontstaat.
  • 5 Snijd de hazelnootbodem in 4 gelijke vierkanten en snijd de randen mooi recht.
  • 6 Hak de chocolade grof. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere kom of pan in, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie).
  • 7 Bestrijk 1 vierkant met de chocolade en zet 10 min. in de koelkast tot de chocolade hard is geworden. Leg hem met de chocoladekant naar onderen op een platte schaal. Bestrijk met een 1/4 van de koffiecrème. Leg er een hazelnootvierkant op en bestrijk met koffiecrème.Herhaal met de andere vierkanten en eindig met een laag crème. Hak de rest van de hazelnoten grof en bestrooi de bovenkant van de taart ermee. Laat de taart 1 uur opstijven in de koelkast.

Hazelnootlaagjestaart met koffiecrème is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Potjes koffiecrème
35 min
Bekijk recept
Koffiecreme met praline
Bekijk recept
Koffiecreme (Hongarije)
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Koffiecake Van Lange Vingers Met Koffiecreme
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept