Spinazietaart met pijnboompitten

6
40 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ham in reepjes en de knoflook en peterselie fijn. Smelt boter in een steelpan. Doe de boter in een kom en meng met de bloem, 1 el olie en het zout. Voeg het lauwwarme water toe en kneed in 5 min. tot een soepel deeg.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en laat opnieuw uitlekken.
  • 3 Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Klop de eieren los en rasp de Parmezaanse kaas.
  • 4 Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak de ham op middelhoog vuur 1 min. Bak de knoflook 1 min. mee. Meng de ham in een kom met de spinazie, eieren, kaas, peterselie, pijnboompitten en peper.
  • 5 Rol ¾ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg en doe de vulling erin. Vouw de randen iets over de vulling. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 24 cm. Leg erop. Prik er met een vork gaatjes in. Smelt de rest van de boter en bestrijk het deeg ermee. Bak ca. 50 min. in de oven.Serveer de spinazietaart warm, lauw of koud.

Spinazietaart met pijnboompitten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Knapperige ei-spinazietaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart uit Romagna
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart met geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane spinazietaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept