Pizza alla napoletana

4
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed voor het pizzadeeg de bloem, olie, gist, suiker en het zout met het lauwwarme water in een grote kom in 5 min. tot een soepel deeg. Verdeel in ballen, een per persoon, en bestuif deze royaal met bloem. Laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
  • 2 Maak ondertussen de tomatensaus. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en de knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Bind de kruiden vast met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. koken op laag vuur. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Voeg peper en eventueel zout toe.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kneed de deegballen door en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot 4 pizzabodems met Ø 30 cm. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg op elke bakplaat 1 pizzabodem. Snijd de mozzarella in gelijke blokjes. Verdeel de helft van de tomatensaus en mozzarella over de twee bodems, doe hetzelfde met de uitgelekte ansjovis en kappertjes. Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel halverwege van plaats. Maak zo nog twee pizza's.

Pizza alla napoletana is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pastiera Napoletana (Napolitaanse paastaart)
45 min Gebak
Bekijk recept
Tortilla-pizza Napoletana
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza napoletana
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Griezelpizza’s
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept