Ribkarbonade met venkel-tijmpuree

4
25 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1 cm. Doe de melk in een ruime pan, pers de knoflook erboven en voeg de aardappel, ui, venkel en tijm toe. Breng aan de kook en kook de aardappel en venkel in 10 min. gaar.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak de ribkarbonades in 10 min. goudbruin en gaar. Giet de aardappel en venkel af, vang de melk op. Stamp de aardappel en venkel met 150 ml melk tot een smeuïge puree met de pureestamper.
  • 3 Schep de puree op 4 borden. Leg er een karbonade bij. Lekker met een frisse salade van romainesla (zak 200 g) met balsamico­dressing.

Ribkarbonade met venkel-tijmpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenborst met bramensaus en knolselderij-tijmpuree
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met een kriekbiersausje, tijmpuree en shiitake
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde ribkarbonade met tagliatelle en tuinbonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterd ribkarbonade
Bekijk recept
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoet-zuurstamppot met ribkarbonade
30 min-
Bekijk recept