Rendang van Cisca

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 9 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de pepers in stukken. Maal samen met de sjalotten, knoflook, gember, pindakaas en geelwortel in de keukenmachine tot een dikke pasta.
  • 2 Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
  • 3 Doe de kruidenpasta in dezelfde pan en bak op middelhoog vuur al roerend 5 min. Halveer de stengels citroengras in de lengte. Schil met een dunschiller 3 grote stukken groene schil van de limoen.
  • 4 Doe het vlees, het citroengras, de limoenschil, 250 ml water, het bouillontablet en de kokos bij de kruidenpasta. Breng rustig aan de kook en blijf roeren tot de kokos is opgelost. Zet de pan op de kleinste pit en laat het vlees zonder deksel op de pan 3 uur sudderen. Verwijder het citroengras en de limoenschil uit de rendang. Snijd de limoen in parten en serveer bij de rendang. Lekker met witte rijst en sperziebonen.

Rendang van Cisca is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Rendang met kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendangpasteitjes
2uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle rendang van gehaktballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept