Zalm met groene thee, kokosrijst en misogroenten

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de zalmfilets op een bord, trek de zakjes groene thee open, strooi de inhoud van de zakjes met een snuf peper en zout over de vis en wrijf ze goed in. Verhit 1 el olie in een koekenpan, leg de filets op de huid erop en keer ze om tot ze rondom goudbruin zijn. Doe de kokosmelk, 1 blikje rijst en 1 blikje kokend water (gebruik een theedoek, zodat u uw hand niet brandt) in een grote pan. Doe er een 1/2 citroen bij, roer goed, leg er de deksel op, laat de rijst terwijl u af en toe roert 10 min. koken en draai dan het vuur uit.
  • 2 Snijd de helft van de Spaanse peper als garnering in ringetjes, gooi de rest met de geschilde gember, de miso, het grootste deel van de koriander, het sap van 1/2 citroen, de sojasaus, de honing en een scheutje water in de blender en pureer alles tot het glad is. Giet de rest van het kokende water uit de waterkoker in de middelgrote pan. Doe er de sugarsnaps, de schoongemaakte bimi en asperges en een snufje peper en zout bij en laat ze een paar minuten koken tot ze net zacht zijn.
  • 3 Haal de gebakken zalmfilets uit de pan, trek er de velletjes voorzichtig af en leg ze ongeveer 30 sec. met de zachte kant naar onder terug in de pan tot ze heerlijk krokant zijn. Schenk de dressing op een bord, giet de groenten vlug af en leg ze op een hoopje in de dressing. Maak de rijst luchtig, trek de zalm in vlokken en leg die erop, strooi er de ringetjes Spaanse peper en de rest van de blaadjes koriander over en serveer het gerecht met partjes limoen en de krokant gebakken velletjes.

Zalm met groene thee, kokosrijst en misogroenten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept