Vispakketjes met citroengras

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd 1 cm van de onderkant van het citroengras, verwijder het buitenste blad en kneus de stengels met de platte kant van een keukenmes. Halveer de stengels in de lengte en snijd alle helften in 2 stukken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met 4 stukken citroengras. Giet af, maar verwijder het citroengras nog niet.
  • 2 Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Knip 8 stukken bakpapier van 25 x 25 cm. Snijd de onderkant van de paksoi en snijd de paksoi in repen. Verdeel over het midden van 4 vellen bakpapier. Rasp de gember boven de paksoi en leg de vis erop. Leg op elk stuk vis 1 stuk citroengras, schenk de coconut cream erover en bestrooi met peper en zout. Leg de overige 4 vellen bakpapier op de vulling. Vouw de pakketjes rondom goed dicht en leg op een bakplaat. Zet ca. 20 min. in de oven.
  • 3 Verwijder ondertussen het citroengras uit de rijst. Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak de rijst al omscheppend 5 min. Voeg de sojasaus toe en bak nog 3 min. Voeg de sesamolie en van de bosui toe en breng op smaak met peper.
  • 4 Neem de vispakketjes uit de oven. Leg op elk bord 1 pakketje. Maak voorzichtig open en bestrooi met de rest van de bosui. Serveer met de partjes limoen en de rijst.

Vispakketjes met citroengras is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Garnalencurry met spinazie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vispakketjes
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept