Gumbo met garnalen

4
40 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een ruime braadpan en bak het spek 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de winterpeen in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg samen met de bleekselderij, ui en knoflook toe en bak nog 5 min. Voeg de boter toe en laat smelten. Doe de bloem erbij en bak al roerend nog 10 min. op laag vuur.
  • 2 Schenk de bouillon in de pan en breng al roerend aan de kook. Voeg de tomaten toe en laat op heel laag vuur 1 uur stoven met de deksel schuin op de pan.
  • 3 Pel daarna de garnalen en verwijder het darmkanaal. Doe samen met de bosui in de soep en laat op heel laag vuur in nog 10 min. gaar worden. Traditioneel serveert u de gumbo met gekookte rijst, maar met brood is het ook lekker.

Gumbo met garnalen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gumbo van garnalen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Seafood Gumbo
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Chorizo Gumbo
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen Gumbo
30-60 min -
Bekijk recept