Quinoasalade met geitenkaas

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de quinoa en geelwortel met water en wat zout in een pan. Breng aan de kook. Kook tot de quinoa het water helemaal heeft opgenomen, dit duurt ca. 15 min. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  • 2 Boen ondertussen de grapefruit schoon. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Doe in een bakje. Boen de limoen en sinaasappel schoon. Rasp de groene schil van de limoen en de oranje schil van de sinaasappel en pers de vruchten uit. Meng het rasp en sap van beide vruchten en olie door de quinoa.
  • 3 Snijd het basilicum in reepjes (houd wat blaadjes apart) en voeg toe aan de quinoa. Schep de quinoasalade in diepe borden. Verdeel de partjes grapefruit erover. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Leg op de salade. Verkruimel de geitenkaas over de borden. Leg op elk bord wat basilicum en flink wat alfalfa. Besprenkel met de rest van de olie en serveer.

Quinoasalade met geitenkaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met feta & tuinbonen
Bekijk recept
Geblakerde kip san fran-quinoasalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept