Stamppot met pastinaak en prei

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bosui in dunne ringetjes en de bieslook fijn. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de prei in stukken van 3 cm. Schil de pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kneus de knoflook met het lemmet van een mes.
  • 2 Verdeel de pastinaak en knoflook over de bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Kook ondertussen de aardappelen en prei samen in water met zout in 20 min. gaar.
  • 3 Giet de aardappelen en prei af en vang het kookvocht op. Haal de bakplaat uit de oven en knijp de knoflook uit het velletje. Stamp de aard­appelen, prei, pastinaak en knoflook fijn met de pureestamper.
  • 4 Verwarm de melk en voeg samen met 150 ml van het opgevangen kookvocht (per 4 personen) en de bosui toe. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 5 min. gaar, keer halverwege. Meng de crème fraîche en bieslook. Serveer de stamppot met de zalm en een lepel crème fraîche.

Stamppot met pastinaak en prei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept