Zweedse broodsalade

4
45 min
Bijgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de uienringen met de azijn en wat zout. Snijd het brood in blokjes, meng met de zonnebloemolie en leg op een bakplaat. Zet ca. 25 min. in de oven. Schep af en toe om. Het brood moet goed knapperig worden.
  • 2 Breng een pan water aan de kook. Voeg de bleekselderij toe en kook 2 min. Giet af en laat afkoelen.
  • 3 Pel de biet, halveer en snijd de helften in dunne plakjes. Meng de biet met de dille, bleekselderij en uienringen (met de azijn). Voeg het brood toe en besprenkel met de walnootolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken 10 min. intrekken, schep om en serveer.

Zweedse broodsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse broodsalade met sardines
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse broodsalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brutale broodsalade
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Panzanella (broodsalade)
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept