Rodekool-wortelstamppot

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.
  • 2 Verhit de olie in een wok en roerbak de kool, peen en komijn 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 min. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes in 8 min. bruin.
  • 3 Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en meng de melk erdoor.
  • 4 Snijd de selderij fijn. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Warm nog 2 min. door. Serveer met de balletjes.

Rodekool-wortelstamppot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige wortelstamppot met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelstamppot met Griekse burgers
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelstamppot
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelstamppot en snelle runderstoof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept