Sunshine soep

3 sterren op basis van 5 stem(men)

person 4 timer 25 min restaurant Voorgerecht link Albert Heijn print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in stukjes van ½ cm. Verhit de helft van de olie in een soeppan en voeg de sjalotten en peen toe. Bak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de gember fijn. Voeg het rasp, sap en de gember toe aan de peen. Breng het water aan de kook. Voeg het kokende water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat 1 uur op laag vuur zachtjes koken.
  3. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snipper de rode ui. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de tijmblaadjes 1 min. Voeg de rode ui toe en bak 2 min. Voeg de suiker toe en bak 15 min. op laag vuur tot de suiker is gekaramelliseerd. Roer regelmatig. Zet het vuur uit en laat staan.
  4. Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer egaal. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de gekaramelliseerde ui over de soepkommen en schep de soep erop.
Sunshine soep is een recept van Albert Heijn

Receptenzoeker