Crèmesoep van schorseneren

4
25 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in stukjes van 3 cm en leg ze meteen in een kom water met de azijn tot gebruik.
  • 2 Verhit 3 el olie in een (soep)pan. Bak de prei en aardappel 2 min. Schep de schorseneren erdoor. Schenk de bouillon en wijn in de pan en breng aan de kook.
  • 3 Kook de soep in 15 min. gaar. Besprenkel ondertussen de sneetjes ciabatta met de resterende olie. Rooster het brood in de grillpan goudbruin en krokant. Leg op een schaal. Besprenkel met de helft van de extra vierge olie en bestrooi met een beetje zout.
  • 4 Pureer de soep met de staafmixer. Roer de crème fraîche los in de soep. Voeg de peterselie toe en peper en zout naar smaak.
  • 5 Schep de soep in 4 kommen. Druppel er de rest van de extra vierge olie in. Serveer met de krokante ciabatta.

Crèmesoep van schorseneren is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Romige schorseneren in rauwe ham
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept

Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gevogelte-crèmesoep met waterkerssneeuweieren
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse asperge-crèmesoep
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-cremesoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept