Gevulde oliebollen

25
40 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop het ei los. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel. Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Meng 100 ml warme melk, de gist en suiker in een kom. Laat 5 min. staan tot het gaat schuimen.
  • 2 Zeef ondertussen de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de rest van de melk, het gistmengsel, het ei en het zout toe. Roer glad met een garde. Doe de appel, rozijnen, krenten, sukade en het sinaasappelrasp in een kom. Voeg de extra bloem toe. Schep de vulling door het beslag. Dek af met een schone, warme en vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
  • 3 Verhit de olie in de pan tot 180 ºC. Doop steeds 2 lepels in de olie. Neem een schep beslag en laat in de olie zakken. Bak max. 4 oliebollen tegelijk.Keer ze met een schuimspaan zodra 1 zijde goudbruin is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.

Gevulde oliebollen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Goedgevulde oliebollen
30 min Gebak
Bekijk recept
Hartige oliebolletjes met spek en oude kaas
110 min-
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept