Rocky mountain

20
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de hazelnoten, pecannoten en pistachenoten grof.
  • 2 Zet een pan op middelhoog vuur en verhit de olie met de rozemarijn 1-2 min. tot de rozemarijn knapperig is geworden en de olie smaak heeft gegeven. Verwijder de rozemarijn, voeg de mais toe en dek af met een deksel. Schud de pan af en toe. Boen ondertussen de mandarijnen goed schoon en rasp de oranje schil er af. Controleer zodra de popcorn niet meer popt of er nog maiskorrels in de pan zitten die niet zijn opengesprongen. Verwijder deze.
  • 3 Voeg de noten, oranje rasp en ⅚ van de kokos toe en bak alles tot de kokos goudbruin is. Voeg de gembersiroop toe en bak nog 3-4 min. of tot alles plakkerig en de siroop ingedikt is. Voeg de cranberry's, rozijnen en marshmallows toe. Schep alles goed door elkaar.
  • 4 Doe 8/9 chocolade in een ruime, vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water en smelt het. Meng er daarna het noten-fruitmengsel door tot alles omhuld is met chocolade.
  • 5 Bedek een vergiet, een kom of iets anders met een ronde vorm (inhoud ca.
  • 15 l), met opgepropt en weer uitgevouwen bakpapier. Schep het mengsel erin en duw alles aan met een spatel. Zet een nacht in de koelkast om op te stijven. Haal dit dessert minimaal 1 uur voor serveren uit de koelkast. Keer de vorm om op een bord en verwijder het bakpapier.
  • 6 Smelt voor de topping de rest van de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water. Schep alles op de bovenkant van de vorm, zodat de saus naar beneden druipt. Meng de poedersuiker met het citroensap tot een dik glazuur en sprenkel over de vorm. Bestrooi met de rest van de kokos en laat de topping even hard worden.

Rocky mountain is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Entrecote `Sunny Mountain`
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grilled Mountain Lamb In A Salad.
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Rocky Mountain Bowl
20-30 min -
Bekijk recept
Kalfsvleesschotel met tuinbonen en uitjes
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rocky road-mix
10 min-
Bekijk recept
Rocky road taart
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Enchillada's Ala Rocky
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rocky Mountain Bowl
20-30 min -
Bekijk recept