Mousse van kippenlever

8
40 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Om de boter te klaren doet u de helft van de boter in een kleine steelpan. Laat de boter 20-30 min. op heel laag vuur smelten. U zult zien dat de boter uiteenvalt in helder vet waar wat vaste deeltjes op drijven. Verhit ondertussen wat olijfolie en bak de ui, knoflook en tijm ca. 4 min., of tot het gaar is. Schep af en toe om. Voeg nu nog wat olie toe en bak de kippenlevers met peper en zout ca. 4 min., zodat de levers nog 'blozen' vanbinnen. Voeg de brandy toe en breng kort aan de kook. Doe alles in de keukenmachine en maal heel fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Snijd de rest van de boter in blokjes en voeg de blokjes stuk voor stuk toe aan de draaiende keukenmachine. Wacht tot het blokje helemaal opgenomen is voor u de volgende toevoegt. Als alle boter is opgenomen, zult u zien dat het mengsel gaat glimmen.
  • 3 Terug naar de geklaarde boter. Schep de vaste deeltjes eraf, schenk de heldere boter in een andere pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg 1 salieblaadje toe. Wanneer de boter is uitgebruist, voeg je de rest van de salieblaadjes toe. Neem de pan van het vuur en zet apart.
  • 4 Druk het mengsel nu met een grote lepel door een fijne zeef en roer het glad. Schep het in individuele bakjes of een grote kom. Dek af met bakpapier en laat het opstijven in de koelkast.
  • 5 Neem met een schuimspaan de blaadjes salie uit de boter. Verdeel ze over de mousse. Schenk de geklaarde boter erover. De boter wordt hard en sluit de mousse af. Zet terug in de koelkast. Serveer met geroosterd brood, kleine zure augurkjes, waterkers en partjes citroen. Als je het serveert tijdens een feestje, zet het dan naast het broodrooster met wat brood en laat mensen zelf pakken.

Mousse van kippenlever is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept
Rondjes krokant brood met terrine van kippenlever met porto
Voorgerecht
Bekijk recept
Toostje met kippenlever
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse crostini
15 min Snack
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept