Gemengde geroosterde groenten

4
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de bospeen en de pastinaak. Snijd grote wortels, pastinaken of meiknollen doormidden.
  • 2 Kook de bieten 20-25 min. voor. Snijd de venkelknol in kwarten. Kook de rest van de groenten tegelijk even voor (10 min.) in een pan met water en wat zout. Giet ze af en laat ze droogstomen. Leg ze soort bij soort bij elkaar, zodat je de verschillende smaken toe kunt voegen.
  • 3 Pers de mandarijn. Risp de blaadjes van de rozemarijn. Meng de bospeen met het sap en de rozemarijnblaadjes. Risp de blaadjes van het tijm. Meng de venkelknollen met de tijmblaadjes en de citroen. Scheur de blaadjes van de salie grof. Meng de pastinaak met de wittewijnazijn en de salieblaadjes. Meng de verse biet met de balsamicoazijn en de oregano. Meng de baby meiknolletjes met de rodewijnazijn en de laurierblaadjes.
  • 4 Leg alle groenten apart van elkaar op een ruime bakplaat. Rooster de groenten ca. 55 min., of tot ze goudbruin, knapperig en prachtig zijn.
  • 5 Besprenkel 5 min. voor de groenten klaar zijn de pastinaak met de honing. Neem alles uit de oven, meng het wat door elkaar en stapel het op een schaal om te serveren.

Gemengde geroosterde groenten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige aardappelschijfjes en kip uit de oven
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept